„Alles für den Gast“ News

Hier finden Sie alle Informationen rund um die "Alles für den Gast", die wichtigsten Branchennews, das spannende Programm der Gastmesse on Demand und weitere Highlights!

„Alles für den Gast“ News

Here you will find all the information about "Alles für den Gast," the most important industry news, the exciting program of Gastmesse on Demand, and various other highlights!

29. October 2024
So soll Wäschehygiene lohnend wie noch nie werden
Erfindung feiert Premiere: Dieses Dosiersystem soll Anwendungsfehler von vornherein verhindern
Objekteinrichtung & -ausstattung
28. October 2024
Snacktrends - Wissen was snackt
Inspirationen für nachhaltige, gesunde und kreative Snack-Ideen, die den heutigen Konsumentenbedürfnissen gerecht werden.
Kulinarik & Getränke | Highlights
22. October 2024
Final Countdown – ist mein Betrieb startklar für das Einweg Pfand System?
In wenigen Wochen wird das größte Kreislaufwirtschaftsprojekt der Branche Realität – das Einwegpfandsystem für Getränke startet am 1.1. 2025.
Ressourcen & Nachhaltigkeit
20. October 2024
Smash Burger liegen voll im Trend!
Der Smash Burger von SALOMON FoodWorld® bringt perfekten Geschmack & eine leichte Handhabung dank Smash-ReadyTM-Technologie
Kulinarik & Getränke | Highlights
09. October 2024
One month to go: Die Highlights der „Alles für den Gast“ 2024
One month to go: Erleben Sie vom 9.-13.11. die Top-Highlights der „Alles für den Gast“ – dem Treffpunkt für Gastronomie & Hotellerie!
Highlights
25. September 2024
Einwegpfand: Ihre Checkliste für den erfolgreichen Start als Rücknehmer
Einwegpfand in 3 Monaten: Planen Sie jetzt die Rücknahme an Ihrer Verkaufsstelle. Hier geht’s zu Ihrem Fahrplan für den erfolgreichen Start im Jänner
Ressourcen & Nachhaltigkeit
24. September 2024
BIOWELT: Die Zukunft isst Bio
Bio-Lebensmittel prägen die Gastronomie. In der BIOWELT Halle 10 treffen sich Top-Produzenten, um Qualität und Nachhaltigkeit zu präsentieren.
Kulinarik & Getränke
19. September 2024
Großküchentechnik: Der Schlüssel zu nachhaltigem Erfolg in der Gastronomie
Steigende Preise und Fachkräftemangel belasten die Gastronomie. Moderne Großküchentechnik bietet nachhaltige Lösungen.
Highlights | Küche & Catering
13. September 2024
Compote Complot 2024: Wir blicken mit Jan Eggers auf den neuen Patisserie-Wettbewerb
"Compote Complot": Vom 9.–11. Nov. 2024 dreht sich in der salzburgarena alles um die Patisserie-Kunst – mit Jan Eggers als Jury-Mitglied.
Kulinarik & Getränke
04. September 2024
Food Trends 2025 - The Taste of Tomorrow
Discover the Food Trends 2025: Plant-based, Cultured-Meat, Re-use Food, and more.
Ressourcen & Nachhaltigkeit | Kulinarik & Getränke
28. August 2024
Austria's first No & Low alcohol bar: THE SOBaR
Experience innovative non-alcoholic drinks at “Alles für den Gast ” 2025 in Salzburg and discover the future of conscious drinking.
Kulinarik & Getränke | Highlights
22. August 2024
Einwegpfand: Sind Ihre Getränkeflaschen und Dosen bereit für den Start?
Die wichtigsten ToDos für Produzent:innen und Importeure für den Start der Einwegpfandverordnung im Überblick.
Ressourcen & Nachhaltigkeit | Highlights
09. July 2024
World of Grapes: Das Beste aus der Welt der Trauben
Die Themenwelt „World of Grapes“ bietet auf der diesjährigen „Alles für den Gast“ Winzerinnen und Winzern aus Österreich und der ganzen Welt eine...
Kulinarik & Getränke | Highlights
25. June 2024
Neue E-Mobility Welt: Eine Initiative für die Branche
Die rasante Entwicklung der E-Mobilität verändert nicht nur den Verkehrssektor, sondern hat auch erhebliche Auswirkungen auf die Tourismus- und...
Ressourcen & Nachhaltigkeit
13. June 2024
Revolution im To-Go-Bereich: Start von RECUP in Österreich
RECUP, Marktführer im Mehrwegsystem für Gastronomie, expandiert nach Österreich und bringt nachhaltige To-Go-Verpackungen in den Alpenstaat. Erfahr...
Ressourcen & Nachhaltigkeit
01. June 2024
Muss ich als Gastronom:in ab 2025 Einwegpfand retour nehmen?
Ressourcen & Nachhaltigkeit
22. May 2024
#beyondalternative: Top trend No & Low in the beverage world
Kulinarik & Getränke | Highlights
19. March 2024
Ab 2025: Das bringt das Getränke-Einwegpfandsystem
In knapp zehn Monaten startet das Pfandsystem für Getränkeeinwegverpackungen. Bereits im Vorfeld gibt es für Produzenten, Importeure und Rücknehmer:in
Ressourcen & Nachhaltigkeit
28. August 2024

Austria's first No & Low alcohol bar: THE SOBaR

Discover the future of drinking enjoyment at "Alles für den Gast" in Salzburg: Austria's first No & Low alcohol bar - "THE SOBaR"

From 9 - 13 November 2024, ‘THE SOBaR’ returns to ‘Alles für den Gast’ in Salzburg. Presented by OneWORLD HEROES and Messe Salzburg, it promises to take the world of conscious drinking to a whole new level.

A milestone in beverage culture

Austria has broken new ground in bar culture with the introduction of "THE SOBaR" at the "Alles für den Gast". The bar focuses exclusively on non-alcoholic and low-alcohol drinks, reflecting the current trend towards a more conscious and healthier lifestyle. The innovative concept was developed by OneWORLD HEROES under the direction of Frank P. Spängler and focuses on sustainably successful brands that are leaders in the no & low ABV category in terms of taste and quality.

A place of conscious enjoyment and innovation

"THE SOBaR" is more than just a bar; it is an experience space that focuses on conscious enjoyment. Renowned bartenders from Munich, Vienna and Lake Chiemsee add to the flair of a bar that offers an impressive and creative selection of alcohol-free and low-alcohol cocktails. The experts have set themselves the goal of opening up a unique sphere of indulgence that focuses on complex flavours and high-quality ingredients without relying on alcohol.

The No & Low products presented at "THE SOBaR" reflect the global trend towards a more mindful lifestyle and offer an exciting alternative to traditional alcoholic beverages. The art of mixology and the pursuit of more conscious drinking come together in a flavourful and culturally enriching visitor experience.

Variety and inspiration at the bar

In addition to the bartenders’ innovative cocktail creations, "THE SOBaR" is backed by other drinks partners specialised in non-alcoholic and low-alcohol drinks. The collaboration creates a dynamic atmosphere that offers variety and enjoyment. Visitors enjoy a diversity of tasting opportunities and are inspired by the quality and taste of numerous modern drinks.

Experience exclusive signature drinks and guest appearances

Exclusive signature drinks, created especially for the trade fair and the event, are special highlights at "THE SOBaR". The unique creations reflect the current No & Low trend while showcasing the skills and creativity of its bartenders. In addition, on two of the five days of the trade fair there will be exclusive "guest shifts": well-known bartenders and gastro-influencers from Munich, Chiemsee and Vienna present their latest creations and serve them to guests in person.

A new dimension of drinking pleasure

"THE SOBaR" aims to show visitors an innovative bar experience in a new dimension of drinking enjoyment. Restaurant owners and guests have the opportunity to discover the diversity within the No & Low ABV world, and to take away new, creative ideas for their own gastro concepts.

Messe Salzburg’s support for this project sends out a strong signal for the future of drinking enjoyment, inviting all visitors to experience this exciting development for themselves. Enjoy the surprises, explore the world of "THE SOBaR" – and celebrate the art of conscious drinking!

Be part of it!

Experience the revolution in drinking pleasure at "Alles für den Gast" in Salzburg. Visit "THE SOBaR" and discover the endless possibilities of no & low drinks - enjoyment that goes far beyond the ordinary. We look forward to welcoming you, and shaping the future of bar culture together!